Çocuklarımızla Yapabileceğimiz Etkinlikler Köşemiz

Herkesin bildiği üzere dünya zor günlerden geçiyor. Biz de bu zorlu günlerde, sağlığınızın yerinde olmasını umarak, evde geçirdiğiniz vakitleri çocuklarınızla daha eğlenceli hale getirebilmek için birkaç öneri hazırladık.

Kumbaramı Kendim Yapıyorum

Çocuklarımıza para biriktirme alışkanlığı kazandırmak adına evde atık malzemelerimizi dönüştürerek bir kumbara tasarlamaya ne dersiniz? Bu etkinlik için konserve kabı, kavanoz ya da pet şişe seçeneklerinden herhangi birini seçmeniz yeterli olacaktır. Evde hangi seçeneği kolayca buluyorsanız onu tercih edebilirsiniz.

Süsleme malzemeleri el işi kağıdı, keçe, kumaş, renkli kağıt ya da gazete kağıdı olabilir. Bunun seçimi de tamamen sizde ve hayal gücünüzde.

Kumbarayı yapacağımız materyali seçtikten sonra, tercih ettiğimiz süsleme malzemeleriyle kumbaramıza istediğimiz şekli veriyoruz. Bu süreçte makas ve yapıştırıcıya ihtiyacımız olacaktır.

Süslememiz bitince ufak bir para deliği açıyoruz. Kumbaramız artık hazır, işte bu kadar basit!

Papatya ve yaprakları

Bu haftaki  önerimizden birini de sayı saymayı yeni öğrenecek küçük çocuklarımız için hazırladık. Yapılışı için karton, sarı keçe, beyaz keçe, makas, kalem, mandal ve yapıştırıcıya ihtiyacımız olacak.

Önce kartonumuzu yuvarlak şekilde kesiyoruz. Üzerine sarı keçemizi aynı boyutta kesip yapıştırıyoruz. Mandallarımızın her biri papatya yaprakları olacak bu yüzden onlar için de beyaz keçeler kesiyoruz.

Dilersek papatyamızın ortasına cırt cırt yapıştırabiliriz ve bunlar için 0-9 arası küçük rakam keçeleri hazırlayabiliriz. Çocuklarımızdan cırt cırtın üzerindeki rakam kadar yaprağı papatyaya takmasını isteyebiliriz. Böylece hazırladığımız papatyayla sayı saymayı keyifli bir oyuna getirmiş oluruz.

Kendi Oyun Hamurumuzu Yapıyoruz

Sizler için hazırladığımız son etkinliğimizde de evde kolayca bulacağımız malzemelerle kendi oyun hamurumuzu yapıyoruz. Bu etkinliğimiz için ihtiyaç duyacağımız malzemeler; un, su, tuz ve gıda boyası. Hamurun oluşması için ölçü vermiyoruz, ne kadar hamur hazırlamak isterseniz normal hamur yapılışıyla bu malzemelerin birbirlerini alabildikleri miktarda yoğurarak bir araya getirmeniz yeterli.

Gıda boyasını temin etmekte zorlanırsanız hamurunuza katmak istediğiniz renk doğrultusunda yeşil renk için ıspanak özü, mor için mor lahana özü, kırmızı için pancar özü tercih edebilirsiniz.

Hamurumuz çocuklarımızla beraber oluşturduktan sonra istediğimiz şekilleri verebiliriz. Hamurumuzun ömrünü uzatmak için kapalı bir saklama kutusunda saklayabiliriz ya da bulunduğu kabı streçle sarabiliriz.

Tüm bunlara rağmen piyasada satılan oyun hamurları kadar uzun ömürlü olmayacağını unutmamakta fayda var. Şimdiden kolay gelsin, iyi eğlenceler!

Etkinliklerimizi evde denerseniz Instagram @cocodernek hesabından bizlere ulaşıp bizi de haberdar etmeyi unutmayın.